Военни лекари в Украйна са извадили взривателя на ръчна граната от гърдите

...
Военни лекари в Украйна са извадили взривателя на ръчна граната от гърдите
Коментари Харесай

Лекари извадиха част от граната от гърдите на войник: Този случай ще остане в учебниците

Военни лекари в Украйна са извадили взривателя на ръчна граната от гърдите на боец, който не е експлодирал. В операционната, дружно с украинските лекари, е имало и двама сапьори, оповестява немското издание " Шпигел “.

Украинският боец е потърпевш по време на обстрел. Тогава в гръдния му панер се забива взривателят на граната. " Военните лекари направиха интервенция за отстраняването на арсенал VOG от тялото на боец “, написа във Фейсбук зам.-министърът на защитата на Украйна Хана Маляр.

Според изнесената информация е съществувала възможност взривателят да избухне всеки миг, по тази причина е осъществена незабавна интервенция. Тя е била ръководена от най-опитния хирург в украинските въоръжени сили, а двама сапьори са били директно до медиците, твърди още " Шпигел “.

Хирурзите не са употребявали електрокоагулация – способ за прекъсване на кървенето или рязане на тъкани посредством потреблението на ток.

" Мисля, че този случай ще остане в медицинските учебници “, споделя представителят на военномедицинските сили Евгения Сливко, представена от немското издание. По думите ѝ интервенцията е била сполучлива и войникът се възвръща.

Хана Маляр е разгласила във Фейсбук фотография с главния хирург, който държи изваденото устройство. На фотоса ясно проличава " запалката ", в чийто край има скоба за задействане.

" Мъжът е изпратен за рехабилитация, положението му е устойчиво “, оповестява и Антон Геращенко, консултант към вътрешното министерство на Украйна. Говорителят на военномедицинските сили в страната прецизира, че боецът е на 28 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР